Адсорбция глутаминовой кислоты на поверхности наночастиц TiO2
| Parent link: | Перспективы развития фундаментальных наук=Prospects of Fundamental Sciences Development: сборник научных трудов XIII Международной конференции студентов, аспирантов и молодых ученых, г. Томск, 26-29 апреля 2016 г./ Национальный исследовательский Томский политехнический университет (ТПУ) ; под ред. И. А. Курзиной, Г. А. Вороновой.— , 2016 Т. 2 : Химия.— 2016.— [С. 343-345] |
|---|---|
| Main Author: | |
| Corporate Author: | |
| Other Authors: | |
| Summary: | Заглавие с титульного экрана Relevance of the work is to solve the problem of low aggregative stability of nanoparticles in aqueoussuspensions by adding surfactants to aqueous suspensions of industrial nanoparticles. In experiment we useplasmachemical TiO2 nanopowder (30-40 нм, 30 м2/г) in aqueous suspension and glutamine as a stabilizer.Adsorption efficiency was evident by measuring transmittance change on the IR spectrum of glutaminedispersion medium (in range 1400,6 см-1) after TiO2 nanopowder incubation in a series of concentration atroom temperature. It is shown that the surface of TiO2 nanopowder particles adsorb on average 25-30% regardless of the time of holding time and concentration of nanopowder. |
| Published: |
2016
|
| Subjects: | |
| Online Access: | http://earchive.tpu.ru/handle/11683/25893 |
| Format: | Electronic Book Chapter |
| KOHA link: | https://koha.lib.tpu.ru/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=618197 |