Адсорбция глутаминовой кислоты на поверхности наночастиц TiO2

Bibliographic Details
Parent link:Перспективы развития фундаментальных наук=Prospects of Fundamental Sciences Development: сборник научных трудов XIII Международной конференции студентов, аспирантов и молодых ученых, г. Томск, 26-29 апреля 2016 г./ Национальный исследовательский Томский политехнический университет (ТПУ) ; под ред. И. А. Курзиной, Г. А. Вороновой.— , 2016
Т. 2 : Химия.— 2016.— [С. 343-345]
Main Author: Папина Ю. В.
Corporate Author: Национальный исследовательский Томский политехнический университет
Other Authors: Годымчук А. Ю. Анна Юрьевна (727)
Summary:Заглавие с титульного экрана
Relevance of the work is to solve the problem of low aggregative stability of nanoparticles in aqueoussuspensions by adding surfactants to aqueous suspensions of industrial nanoparticles. In experiment we useplasmachemical TiO2 nanopowder (30-40 нм, 30 м2/г) in aqueous suspension and glutamine as a stabilizer.Adsorption efficiency was evident by measuring transmittance change on the IR spectrum of glutaminedispersion medium (in range 1400,6 см-1) after TiO2 nanopowder incubation in a series of concentration atroom temperature. It is shown that the surface of TiO2 nanopowder particles adsorb on average 25-30% regardless of the time of holding time and concentration of nanopowder.
Published: 2016
Subjects:
Online Access:http://earchive.tpu.ru/handle/11683/25893
Format: Electronic Book Chapter
KOHA link:https://koha.lib.tpu.ru/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=618197