Аналитический контроль стадии деполимеризации полимолочной кислоты

Bibliographic Details
Parent link:Перспективы развития фундаментальных наук=Prospects of Fundamental Sciences Development: сборник научных трудов XIII Международной конференции студентов, аспирантов и молодых ученых, г. Томск, 26-29 апреля 2016 г./ Национальный исследовательский Томский политехнический университет (ТПУ) ; под ред. И. А. Курзиной, Г. А. Вороновой.— , 2016
Т. 2 : Химия.— 2016.— [С. 172-174]
Main Author: Зуйкова О. Ю.
Corporate Author: Национальный исследовательский Томский политехнический университет (ТПУ) Институт природных ресурсов (ИПР) Кафедра технологии органических веществ и полимерных материалов (ТОВПМ)
Other Authors: Волгина Т. Н. Татьяна Николаевна (727)
Summary:Заглавие с титульного экрана
This study presents methods of analytical control of the production of polylactic acid. This processincludes next stages: concentrating and oligomerization of lactic acid, depolymerization of the lactic acidoligomer and lactide polymerization. The important criterion is the purity of the monomer which is obtained atthe stage of depolymerization. The monomer purity was assessed titrimetric methods and by UV-spectroscopy.These methods make it possible to determine the lactic acid concentration at the level of 10-6 - 10-3 g / ml.
Published: 2016
Subjects:
Online Access:http://earchive.tpu.ru/handle/11683/25872
Format: Electronic Book Chapter
KOHA link:https://koha.lib.tpu.ru/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=618178