Rozwiniecie na ulamek ciagly stosunku dwoch zupelnych calek eliptycznych pierwszego i drugiego gatunku - Baraniecki M. A. (Wyciag z Pamietnikow Towarzystwa Nauk Scistych w Paryzu Tom VII, rok 1875)
В описании используется грамматика 19 века